Levenspuzzel

Levensvragen, mijn levensvragen als; Wie ben ik, wat ben ik en waarom ben ik ik?


Vroeger als kind, als boerendochter haalden we vaak de koeien uit het land op voor melkenstijd. Die koeien liepen altijd mooi achterelkander aan terug naar de boerderij of mobile melkstal. Door hun tocht naar ‘huis’ ontstond er een soort ingeslepen paadje. Zo’n paadje liep nooit geheel recht, het ging af en toe met een bochtje of week af. Als kind liep ik graag op die paadjes en probeerde te ontdekken het waarom van zo’n paadje. Vanwaar liep dat paadje hier en niet daar? Wat was de redenen van dat het paadje afweek van de rechte lijn? Zover ik me herinner waren dat mijn eerste stappen in de zoektocht naar het grote waarom vraag, die daarna volgde.


Ik zocht en vond vooral meer vragen. De teksten die iedereen klakkeloos opzei in de kerk. Een astrologie spreekbeurt op mijn twaalfde. Het graven in mezelf en het willen begrijpen. Tijdens mijn studie bleek de aangereikte stof niet bevredigend. Ik zocht door, las en ontdekte, ontmoette mensen met dezelfde interesse en zo vond ik stukjes van die Levenspuzzel.


Stukjes met kennis uit de psychologie, filosofie, religie, wetenschap, mystiek, astrologie, kleuren, tarot, edelstenen, numerologie, reïncarnatie, kennis over BDE en meer.
Stukjes die linken hebben met bijzondere mensen als Plato, Jung, Einstein, Darwin, Blavatsky, Paramahansa Yogananda, Gilles Quispel enz.
Stukjes uit Hermes Trismegistus, de Nag Hammadi geschriften, de TAO.
Stukjes uit de kunst en poëzie.


Door de jaren heen heb ik ervaren dat het Leven zelf de puzzelstukjes tot leven laat komen. Het wordt zichtbaar door bijzondere ontmoetingen, samenloop van omstandigheden en meer. Daarbij horen ook de puzzelstukjes die voort komen vanuit mijn gevoel. Hierbij doel ik op mijn ervaringen/belevingen die ver voorbij ‘toeval’ gaan. Op die momenten vallen soms en moment samen. Op die momenten ervaar ik dat onzichtbaar zichtbaar wordt, de andere dimensie van ons bestaan. Alle puzzelstukjes hebben mijn interesse, in meer of in mindere mate. Puzzelstukjes die inzicht, bewustwording geven. Puzzelstukjes van de puzzel: het Leven en Ik.